Bronzérmet is szerzett Erna

Ezúttal csapatban, a vegyes váltó versenyben ért el harmadik helyezést a Speciális Olimpián résztvevő udvarhelyi lány.

Veress Erna a harmadik érmét is megszerezte a március 14-21. között Abu Dhabi-ban rendezett speciális olimpiai játékokon szerda délután a négytagú romániai csapattal.

fotó: a Special Olympics Romania Facebook-oldala

Szombaton 25 méter pillangón ért el második helyezést, vasárnap pedig 50 méter mellúszásban lett első helyezett a Down-szindrómás lány. Az olimpiát Abu Dhabi szervezi, de az úszók és atléták Dubajban versenyeznek, így Ernáék is ott tartózkodnak.

Románia nyolc sportágban 35 sportolóval képviseltette magát a kimondottan értelmi fogyatékkal élőknek rendezett olimpián. A csapat 17 arany-, 18 ezüst- és 21 bronzérmet szerzett. Ezen kívül 8 negyedik helyezést, 5-5 ötödik és hatodik helyezést, 3 hetedik és 1 nyolcadik helyezést tudhatnak magukénak a romániai sportolók.

„Jól érezzük magunkat, sok az izgalom, öröm. Nagyon sokat kell utaznunk, mert nagyon messze van a szállásunktól a Hamden sport komplexum, többnyire taxival tudjuk megoldani. A sportolók külön szállodában laknak, a szülőkkel csak az uszodában tudnak egy kis időre találkozni” – mondta az uh.ro-nak  Veress Anikó, Erna édesanyja.

Már csak a megérdemelt ünneplés van hátra: a csütörtöki záróceremónia után, pénteken reggel repül a Veress család haza.

Ernát Stefán András, testnevelés tanár és úszásoktató készítette fel a versenyre. A közös edzésükről itt olvashatsz bővebben.