Bréking: Borboly Csaba feltalálta az átlátszó maszkot

Borboly Csaba az új maszkban. Fotók: Hargita Stúdió

Borboly Csaba, egyetlen hiteles megyei koronaforrásunk június 2-án meghirdette Legyünk felelősek magunk iránt és másokkal szemben nyári programját, melyben felhívta a figyelmet a megfelelő védekezés és a maszkviselés fontosságára.

Elnök úr nem a szavak embere, hanem a cselekvésé, azonnal neki is állt dolgozni, és kifejlesztett egy láthatatlan maszkot.

Figyelem! Kacsa rovatunkban megjelenő írásaink nyomokban valóságot is tartalmaznak.

A maszk előállítása rendkívül olcsó, mert levegőből van, és viselése sem kényelmetlen, a viselője nem érzi a szájszagát, bármennyi húst vagy alkoholt is fogyaszthat. Sőt, hányás esetén sem olyan kellemetlen, mint a hagyományos maszkok. Ezáltal miccsezéssel, flekkenezéssel vagy báránybográccsal egybekötött, részegségbe torkolló mulatságokra is ajánlható.

Az új maszk viselője a szemét is dörzsölheti, vagy a szájába is belenyúlhat, miután kezet fogott a megye összes polgármesterével, úgysem lesz beteg. De csak akkor, ha utána ír egy Facebook-posztot a maszk- és kesztyűviselés fontosságáról.

A forradalmi újítást egy megyei szintű mulatságon tesztelték, melyen az összes polgármester és elöljáró részt vett, megválasztották Borboly Csabát, és megnyitották az idei fesztiválszezont.

A Hargita Stúdió június 11-én közzétett, fentebb megtekinthető felvételein látszik, hogy az új maszkokat kipróbálták, így már bizonyítékok is rendelkezésünkre állnak, hogy az új maszkkal nem kell tartani a két méteres távolságot, szorosan egymás mellé lehet ülni. És bulizni is szabad vele, de fontos, hogy a zenészek is hordják az új maszkot, és a szintetizátort is félóránként fertőtlenítsék a megyei kórháztól barátilag beszerzett fertőtlenítőszerrel.

Késő este, a buli után Elnök úr szeretett volna még egy videót elkészíteni a koronavírus veszélyeinek fontosságáról, amelyben bejelentette volna az új maszk felfedezését is, de mivelhogy látta, hogy az alkohol hatására nem sikerül egy kalapot sem lerajzolnia érintőtévéjén, inkább lefeküdt.

Elnök úr felfedezése azt jelzi, vége van a koronavírusnak, vélik nemzetközi politikai elemzők.