Bravúros döntetlen Déva ellen

Hat gólt szerzett az ellenfél, így is 4-4 lett a vége. Így áll a pontvadászatban az FK.
Fotó: SINKA-KIRÁLY LEVENTE/archívum

A román teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszának 13. fordulójával folytatódott hétvégén a pontvadászat. Vasárnap este a tavalyi bronzérmes Dévai Autobergamo volt a Székelyudvarhelyi Futsal Klub vendége.

A nem titkoltan bajnoki címre pályázó Hunyad megyeiek indították jobban a találkozót. Rendre jó támadásokat vezettek, de az első rész feléig nem tudták bevenni Grigoraş kapuját. A 11-ik percben megtört a jég, Varela megszerezte a dévai vezetést. Pár pillanat múlva már kettő volt a csapatok között, Sasse talált be.

Az FK-t Szécsi tízről eleresztett kapásgólja hozta vissza a meccsbe a 15-ik percben. Két percre rá Ferreira a saját kapujába talált be, így döntetlennel mentek pihenni a csapatok.

A második részt jobban indította az udvarhelyi együttes. Két percnyi játék után Szécsi passzából Hadnagy megszerezte a vezetést. Ezt Ferreira újabb öngólja növelte kettőre a 28-ik percben. Nem adta fel a harcot Déva. Mezőnyjátékosra cserélte kapusát, és pillanatokon belül Sasse újabb találatával csökkentette hátrányát.  Az egyenlítés a 35-ik percben jött össze, Ferreira ezúttal nem tévesztette el a kaputHatalmas hajrá következett, ám újabb találat már nem született. Igazságos döntetlennel zárult a rangadó.

A 14-ik fordulóban az udvarhelyiek Temesvárra utaznak. Az Informatica elleni mérkőzést 25-én, pénteken 18 órakor rendezik.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 13. forduló:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 4–4 (2–2)

Gólszerzők: Szécsi Barna (15.), Ferreira da Costa (17., 28. mindkettő öngól), Hadnagy István (22.), illetve Magnus Varela (11.), Andre Luis Sasse (13., 29.) Ferreira da Costa (35.)

*Galaci United büntetve 3 pontal