Bővült a sárga zónás országok listája

Ismét bővült azon államok listája, ahol a koronavírussal diagnosztizált személyek száma meghaladta az 500 főt, áll az Országos Közegészségügyi Intézet március 21-ei frissítésében. Azok, akik a listán szereplő országok valamelyikéből térnek vissza Romániába, kötelezően házi karanténba kell vonulniuk.

A sárga zónás országok listájához tegnap Írország és Izrael csatlakozott, ma pedig Törökország.

A korábbi sárga és vörös zónás listát itt közöltük. A vörös zónából érkezőknek kötelezően intézményesített karanténban kell tölteniük 14 napot.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 21-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!