Bőven négy alá csökkent a mutató a hétvégén

Október 27. óta csökkenőben van Székelyudvarhely fertőzöttségi mutatója, november 4-én volt enyhe növekedés, azóta ismét csökken, péntek óta majdnem egy teljes ezreléknyit csökkent, hétfőn 3,33-ról jelent a DSP.

A városi kórházban kezelt betegek száma is csökkenőben van, szombaton 100 alá esett, és azóta minimálisan emelkedett, de még mindig nem éri el a 100-at, 93-ról jelentenek. 3 személynek enyhe, a többinek középsúlyos vagy súlyos tünetei vannak. Az intenzíven 9 személy fekszik, 4 beteget intubáltak. A különböző osztályokon 55 betegnek volt szüksége oxigén maszkos légzéstámogatásra, 26 székelyudvarhelyi beteg van, 3 közülük az intenzíven, tudtuk meg a kórház sajtószóvivőjétől, Zörgő Noémitől.

A megyében

3,41 a mutató. Az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma nagyon alacsony az elmúlt hetekhez képest, amikor 100 feletti értékek voltak a jellemzőek – kivéve a múlt héten –, mindössze 18 új fertőzöttről jelentenek, ilyen alacsony utoljára a negyedik hullám előtt volt. A elmúlt 24 órába 178 tesztet végeztek el. Az egy nap alatt regisztált gyógyultak 87-en vannak. Kórházban 291-en, otthon még 956-an gyógyulnak a Hargita megyei prefektusi hivatal adatai szerint.

Kiemelt kép: SZABÓ Apor