Borult a papírforma, győzelmi kényszerben az FK

Elkezdődött a hazai futsal bajnokság rájátszása szerdán, március 23-án, amikor az alapszakasz harmadik helyén végző Futsal Klub Székelyudvarhely Buzăuba utazott, azzal a hatodik helyen végző Luceafărullal nézett farkasszemet, amelyet minden alkalommal sikerült megvernie az idei szezonban.

Az első félidőben a lelkesen játszó hazaiak meccsben voltak az FK-val, a szünetben még nem volt különbség a gólok számát tekintve a két csapat között. A félidei 3-3-ból a sérülésekkel bajlódó udvarhelyiek részéről Bálint Andor, Miklós Tamás, és Tankó Levente vette ki a részét egy-egy góllal.

A második félidőre támadó felfogással jött ki Jakab Zoltán együttese, de a rossz helyzetkihasználás, és az ellenfél gyors kontrái hamar meghozták az eredményt a hazaiaknak, 5-3-ra léptek el, amikor az FK edzője mezőnyjátékosra cserélte kapusát. Bejött a húzás, Kanyó góljával szépített egyet az udvarhelyi csapat, de a Lucefărul nem adta könnyen magát, újból kétgólosra növelték előnyüket. Miután Kanyó ismét kozmetikázott egyet az eredményen, a végjátékban a hazaiak kétszer is bevették az FK üresen maradó kapuját, és felborítva a papírformát, 8-5-re nyerték a negyeddöntő két győztes mérkőzésig tartó első párharcát. Jakab Zoltán a mérkőzés után adott nyilatkozatában edzői karrierjének egyik legmegalázóbb vereségének nevezte a találkozót.

Az FK Buzăuban elszenvedett vereségével győzelmi kényszerbe került, de a következő mérkőzését hazai pályán játssza vasárnap, március 27-én 18 órától a városi sportcsarnokban.

A negyedöntők másik párosításában is meglepetés született, hiszen a Sporting Ciorăști legyőzte az udvarhelyi játékosokat, a Tifán Norbert Tamást és Boda Krisztiánt is foglalkoztató Temesvári CFR együttesét.

Kiemelt fotó: archívum/GÁL ELŐD