Borbolynak újabb ellenfele akadt

Fotó: Barti Tihamér Facebook-oldala

Kollégáim felkérésére úgy döntöttem megpályázom Hargita megye tanácsának elnöki tisztségét – jelentette be március 11-én, hétfőn Barti Tihamér az RMDSZ Gyergyószéki Szervezetének elnöke, aki ezzel Borboly Csaba jelenlegi tanácselnök második kihívója, miután szombaton Bíró Barna Botond, a megyei önkormányzat udvarhelyszéki alelnöke is bejelentette, hogy pályázik a tisztségre.

Barti szerint a megyei tanács legfontosabb feladata a cselekvő emberek megsegítése, a gazdasági színvonal emelése, hogy mindenkinek több jusson, vázolta. Legfontosabb feladatuk a jól fizető munkahelyek megteremtésére koncentrálni, ennek érdekében szeretnék a gyergyói receptjüket – amelynek feltétele egy térségi, önkormányzati és gazdasági együttműködés – kiterjeszteni Hargita megyére.

A jelentkezők közül a Hargita Megyei Egyeztető Tanácsnak április 14-éig kell kiválasztania azt a jelöltet, aki az RMDSZ színieben indul majd a megyei tanácselnöki tisztségért a június 9-ei helyhatósági választásokon. Az egyeztető tanács tagja a Hargita megyében működő három területi szervezet: a csíkszéki, az udvarhelyszéki és a gyergyószéki. Előbbi kettőnek hat-hat, utóbbinak három küldöttje van a testületben, írja a maszol.ro.