Borboly: új fertőzöttek a megyében

Ez nem egy kígyó, ami lenyelt egy elefántot!
képernyőfotó

Újabb gócpont alakult ki a megyében, információink szerint Csíkszéken – erről számolt be Borboly Csaba megyeelnök is péntek reggeli videójában.

Csíkba 24 óra alatt berobbant a vírus – mondta.

Az esetek pontos számát nem mondta el, a prefektus déli tájékoztatójára hagyta, de úgy fogalmazott, megháromszorozódott – legalábbis Csíkban – az eddigiek száma, és az etédi esethez hasonlóan a nagy kalapot viselőkre kell figyelni. Mondhatni, egy kalap alá vette a fertőzés fő forrásait.

Le is rajzolta a kalapot a kivetítőjére, és hogy, ne gondoljuk azt, egy kígyóról van szó, ami lenyelt egy elefántot, el is mondta, hogy ez egy kalap. A térség legnagyobb veszélye azok az emberek, akik jönnek, mennek, mert ilyen az alkatuk, a genetikájuk, s miután más megyében jártak, az üzletekben és kereskedelmi egységekben itthon megfordulják magukat – fejtette ki. Borboly felhívta a figyelmet arra, hogy ne vásároljunk utcai árusoktól, és továbbra is csak akkor hagyjuk el otthonunkat, ha feltétlenül muszáj. Repülőjegyek vásárlásánál a flexibilis változatot válasszuk, hogy elkerüljük a pénzünk odaveszését, a határon átkelve pedig töltsük ki a kijárási nyilatkozatot.

Ismereteink szerint Udvarhelyszéken is van új fertőzött, de a régi gócpontokhoz kapcsolódik. A kemény helyzet most máshol van – értesültünk.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk: a május 15-ei híreinket itt lehet követni.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Â