Borboly megyében havazik!

A megyei tanács elnöke lassan eléri a 4 ezer követőt a közösségimédia-platformon, lájkjainak száma meghaladta a 25 ezret. Az időjárásjelentő videó is tarol a TikTokon, közelít a 6 ezer kedvelés felé, gyűlnek a hálálkodó, kíváncsiskodó kommentek is: „Magiknak esik Borboly úr a hó? isten áldja magát!”, „Komolyan?”, „Kösz az infót elnök úr. Így nem kell megpucoljuk az ablakunkat, hogy mi is lássuk.”, „Köszönjük a havat elnök úr”. Akad, aki egy hóember készítő tutoriálra is kíváncsi lenne. 

Néhányan társultak a megmozduláshoz, a kommentekből meg lehet tudni, milyen az idő máshol: néhol havazott Kovászna megyében, de Sepsiszentgyörgyöt még elkerülte. Alig lehetett átkelni a Libánon és még néhány helyen váratott magára az úttakarítás. Bukarestben szintén havazott. Belgiumban nincs hó, de esik az eső – adta hírül egy kommentelő. 

Az elnök úr TikTok-trendet teremt

Borbolyt nem kímélték a reakció videók sem, van, aki az operatőr sorsát szemléltette, más az elnök urat utánozza – elvégre 5.721 lájkról beszélünk, ez egy bevált kontent, kérem. 

A legfelkapottabb válaszvideó az újraalkotás. Ugyanazon helyszínen, ugyanazzal a szöveggel. Ezek közül a biromatyas nevű felhasználónak sikerült a legtöbb lájkot bezsebelnie.

Egy másik mód a TikTok duett készítése, amelyben a tartalom előállítója, akárcsak a kommentelők, veszi a fáradtságot, és elkészíti a saját videóját azzal a különbséggel, hogy a célközönség és a helyszín változott. Ami szükséges volt, másképp az udvarhelyiek honnan tudnák, hogy havazott? Néhány székelyudvarhelyi fiatal idosebbikantal felhasználónév alatt alkotta újra Borboly kontentjét.

A harmadik lehetőség az időjárásjelentő videó feldolgozására az új perspektívába helyezés. Egészen pontosan a kamera túlsó oldalára, ahová elért a Hargita megyei hógolyó. Tmrzsmbi felhasználó közel 1.000 lájkot gyűjtött be a Borboly által eldobott hó célbatalálásának bemutatásával. 

Szerinted melyik TikTok volt jobb?