Bontják a minifocipályát

Képek: DÁVID Anna Júlia

Markológépek és munkások bontják a minifocipályát múlt hétfő óta.

Zörgő Noémi, a városháza szóvivője szerint megszabadulnak kétoldalt a lelátótól, a kerítéstől, a betonfaltól a művelődési ház oldalán és a villanyoszlopoktól. Ez mind előfeltétele annak, hogy szerződést tudjanak kötni a Központi Régiófejlesztési Ügynökséggel.

Még 2020 szeptemberben adott hírt arról a városháza, hogy átiratban értesítette őket a Központi Régió Fejlesztési Ügynökség (ADR), megnyertek egy uniós pályázatot: Székelyudvarhely három pontján – a Tompa László iskolában, a minifocipályán és a sétatéri játszótéren – indulhat el a beruházás. Az iskola és a játszótér esetében még nincsenek fejlemények, mondta el Zörgő.

A szeptemberben megosztott tervek szerint a mostani pálya többfunkciós pályává alakul, focizni, kosárlabdázni, teniszezni, fallabdázni és falat mászni is lehet majd. De lesz színpad, vásári asztalok és lelátó, sőt, kutyapark is. Majd. Most még csak az előkészületetek zajlanak.

A bontás ideje alatt egyébként a pályát nem lehet használni, az előkészületek utáni használata pedig jelenleg még bizonytalan, jegyezte meg a szóvivő. A pályázatról bővebben itt olvashatsz.