Bocs, nem kávézunk a teraszon!

Anyamedve és bocsa járt egy homoródfürdői lakóház teraszán, küldött videót róla a tulajdonos. A családi házat június elején látogatta meg reggel 8-10 óra között, fényes nappal egy medve és egy kismackó. A felvételen látszik, hogy a kutyák a medvét ugatják a teraszon, majd két ember is érkezik autóval, akik a kapun kívülről figyelik a műsort. Egy pillanatig úgy tűnik, a medve fogja elkergetni a kutyákat, végül egy másik kijáratot választva távozik a telekről, de nem az erdő, hanem az utca felé.

A háztól néhány méterre található a sportpálya s a Mária-forrás és a Lobogó-forrás közti sétány is.

Kürtőskalácsot kértek, gyerekek?

Tusnádfürdőn pedig egy Fenyő utcai panzióba ment be tegnap éjfélkor a medve, jó kis rumlit hagyott maga után – értesít közleményben a Hargita megyei csendőrség. Egy hölgy hívására ki is érkezett a tusnádfürdői hegyicsendőrség a helyszínre, de csak a romokat találták meg, amelyeket a feltehetően élelmet kereső állat hagyott maga után.

A következő hívás egy óra múlva érkezett, ezúttal a polgármesteri hivatal közelében, egy központi kürtőskalácsos bódéba hatolt be egy anyamedve három medveboccsal. A medvék elkergetése után tovább járőröztek a csendőrök, és még találtak néhány állatot a fürdőváros utcáin, ezeket is elzavarták.

A megyei csendőrség által küldött videófelvételen látható, ahogy a csendőrök a medve által okozott romokat nézik, aztán az üzlet előtt az egyik bocsot meg is lelik.

A csendőrség felhívja a figyelmet arra, hogyha medvével találkozunk, ne fotózgassuk, ne etessük, hanem értesítsük a hatóságokat.