Bíró Barna Botond indul a megyei elnöki pozícióért

Bíró Barna Botond indul az idei választásokon Hargita megye tanácsának elnöki pozíciójáért. A jelenlegi megyei alelnök és az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke a szervezet szombati, március 9-i sajtótájékoztatóján jelentette be szándékát. 

Fotó: PÁL EDIT ÉVA

Elmondta, a területi elnökség egyöntetű döntése alapján indul, amit a polgármesterekkel való szintén szombati konzultáció is megerősített. 

Az ígéret szép szó…

„Négy évvel ezelőtt annak az ígéretnek a tudatában támogattuk a megyei tanács jelenlegi elnökét, hogy idén ezt a támogatást mi is megkapjuk Csík részéről. Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. Azoknak, akik arra számítanak, hogy bírálni fogom a következő időszakban a megyei tanács elnökét, csalódást fogok okozni. Az elmúlt négy évben jó együttműködést alakítottunk ki, ezt ezúton is köszönöm Csabának is, és minden kollégának az RMDSZ-ben”, hangsúlyozta.

Elmondta, a következő héten kezdődik a jelöléshez szükséges támogató aláírások és helyi szervezetek jelölésének összegyűjtése. A megyei jelöléssel kapcsolatos döntést a Hargita Megyei Egyeztető Tanács hozza meg várhatóan, április 14-ig.

Olyan ember kell, aki egyensúlyt teremt

Meglátása szerint Udvarhelyszék Hargita megye legnépesebb, legnagyobb és leggazdagabb régiója, és annak ellenére, hogy a múltban úgy alakult, hogy Csíkszereda lett a megyeszékhely, méltányos és igazságos is az udvarhelyszéki emberek igénye a megyei tanács elnöki tisztségére.

Szerinte egy jó elnök egyensúlyt fog hozni a három történelmi régió között, hogy azok együtt tudjanak működni, és Gyergyószék is teljes körű tagnak érezhesse magát – zárta le mondandóját.

A területi elnök arról is beszámolt, hogy két település kivételével eldőlt a jelöltállítás folyamata Udvarhelyszéken. Ha tudni szeretnéd melyik az a kettő a 26-ból, és hogy mikor lesz az előválasztás Székelyudvarhelyen, akkor kattints az RMDSZ: Kardokat a hüvelybe, és harcra fel! című cikkre.