Birkózni és csókot kapni is lehetett a diáknapokon

Pénteken, a negyedik napon 14 órától szavazahattak a diákok a diákpolgármester-jelöltekre, közben, 15 órától a diáknapos csapatok saját rendezvényekkel csalogatták magukhoz az érdeklődőket, értékes nyereményeket osztogatva.

A szavazáshoz kijelölt standok a Patkóban meg a nem központi iskolák előtt voltak. A standoknál szervezők álltak, és minden középiskolás diák leadhatta voksát választott polgármester-jelöltjére. Megkérdeztünk szavazókat, hogy kire szavaztak és miért: volt, aki azért szavazott választottjára, mert kedveznek neki annak céljai, de volt olyan is, aki puszta haverségből. 

A saját rendezvényeket minden csapat magának szervezte meg, de olyan is volt, hogy több csapat társult. A helyszínt, a programokat, a feladatokat, mind-mind ők oldották meg. Városszerte huszonkét rendezvény volt, mindenki oda ment, ahova kedve tartotta: olyan sok program volt, hogy mindenki megtalálhatta a szívéhez legközelebb állót. Volt itt Fifa-bajnokság a RIOters és a Péntexkluzív jóvoltából, vízpong a Futourist, a Hangover és a Da day of Duh által, a Chilldayz és a BreakFeszt pedig közös techno sátorral készült. 

A Gében szkandermeccsek voltak a Szevasz Tavasz szervezésében, a holdON Kahoot-kvízkérdésekkel és vizipipával készült. A MoneyFeszt is hasonlóan, kvíz délutánnal fogadta vendégeiket. Sportolási lehetőségekkel is bőven csalogattak, a Move’n Grove csapata táncórát tartott, az Eyes eyes Baby bírkózási alapmozdulatokat mutatott, a PumpedUp csapata egy személyi edző segítségével mozgatta meg közönségét, mindemellett a Da day od Duh tollas párbajjal készült, a Dynastival csapata egy croquet játszmával csábította a fiatalokat. 

A MiértNemzedék egy 7up ivóversennyel és egy csókfülkével jött el, ahol iskolások, felnőttek és nyugdíjasok is kipróbálhatták, milyen bekötött szemmel ismeretlenektől csókokat fogadni. Kincskereséssel készültek a Crewkerek, Crewsearch, Futourists csapatok. De ügyességi játékokkal is találkozhattunk: az X-Massive egy „1 perc és nyersz”-szel készült, a LiberTeam játékosai pedig darts-szal lyukasztottak lufikat. Zene témában is volt kínálat: koncertet adott a JameSons, a Retroyals pedig egy zenével kapcsolatos feladattal készült, ezt Kempsszel társították. A partyzánok fotógaléria-bemutatót szerveztek, ahol bemutatták a saját géppel készített alkotásaikat. A ComfortOFF csapata lazára vette a figurát, és egymást összefestve élvezték a napsütést. 

Minden csapat nyereményjátékokkal tarkította rendezvényét, koncert-, és Vibe-jegyeket lehetett nyerni, de kávé-, fagyi-, és wellness utalványokat is haza lehetett vinni, sőt, még iskolai felelést kiváltó kártyákat is.

A programok 18 óráig tartottak, eddig lehetett szavazni a jelöltekre is. Utána mi, szervezők összegeztük a szavazólapokat, de az eredményeket csak később, május 15-én hirdetjük ki este a Szejkén. Reméljük mindenki olyan izgatottan várja, mint mi!

A Nap fia, Hold leánya vetélkedő este 11 órakor kezdődött: a csapatok izgatottan gyülekeztek az Uff udvarán, a kedvezőtlen időjárás miatt természetesen esőkabátban, de a versenyzők kedvét ez sem vette el.

Nulladik feladatként a versenyzők színes tojásokat kellett, hogy gyűjtsenek az éjszaka folyamán. Az első feladatuk kabalakészítés volt. Ki amiből érte, voltak akik kukászsákokból készítettek Szabadság-szobrot, mások pedig teknőst raktak össze egy ernyő segítségével. Ezt követően a résztvevők cserebogarakat gyűjtöttek a környező zöldövezetekben, majd azt is megnéztük, melyik csapat jut be több közvécébe a kabalájával. Aztán videókban kellett reklámozniuk, miért érdemes rájuk szavazni, majd Met gála outfiteket rekreáltak a csapatok mindössze 50 perc alatt. Mindezek után még ajtókat is kellett számolniuk, végig a Kossuth utcán. Utolsó előtti feladatként hidegtálakat hoztak nekünk, szervezőknek. Végezetül sárháború jött, de a csapatok egy része nem szerette volna teljesíteni a feladatot, azt kiáltották „nem vagyunk malacok!”. Voltak olyanok is, akik kreatívan álltak a feladathoz, cetlikre írták rá a „sár” szót, ezzel dobálták egymást.