Biciklist gázoltak el a Bethlenfalvi úton

Kerékpárost gázoltak el a Bethlenfalvi úton csütörtökön, április 13-án délután 17 óra körül – közölte érdeklődésünkre a Hargita megyei rendőrség. 

A rendőrség vizsgálatai alapján egy 34 éves székelyudvarhelyi férfi parkolóhelyzetből mozdította ki autóját a Bethlenfalvi úton, anélkül, hogy előre biztosított volna és elsőbbséget adott volna az úton közlekedőknek, melynek következtében elgázolt egy kerékpárost. 

Fotó: olvasói felvétel

A balesetben megsérült a 47 éves kerékpáros, kórházba kellett szállítani orvosi kezelésre. A biciklis állapotával kapcsolatban dr. Péter Blankát, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatóját kerestük meg, amint válaszol kérdéseinkre, cikkünk frissül. 

A baleset ideje alatt torlódás alakult ki a Bethlenfalvi úton, az Udvarhelyszéki Közlekedési Info-ban azt tanácsolták egymásnak az autóvezetők, aki teheti, már a Rét utcán térjen le, egy autóvezető fedélzeti kamerája felvette a baleset helyszínét.

A rendőrség az autóvezetőt és a kerékpárost is alkoholtesztnek vetette alá, mely mindkettejük esetében nullát mutatott. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult nyomozás – közölte még a rendőrség.