Bezártak! Jobb így?

Nem a szabályok betartása a probléma, nem is amiatt tüntetnek, hogy be kellett zárniuk, csupán átvették a szöveget szolidaritásból más városoktól, ez a magyarázata a vendéglátóegységek ablakaira ragasztott „Bezártunk! Így jobb?” (Am închis! E mai bine?) feliratoknak, nyilatkozta a portálunknak Nagy Levente, a Park Vendéglő és Jungle Club meg a The Spirit Factory vezetője és a vendéglátósok szövetségének a vezetője.

Hozzátette: Kolozsvárról jött az ötlet. A Hányinger utcaként ismert Hegyvölgy (Piezișă) utcában bezártak az vendéglátóegységek, mert gócponttá vált az utca. A Ştiri de Cluj arról számolt be pénteken, hogy a Kolozs megyei prefektus szerint az utcában 10 olyan rendezvény volt, ami 30 diák megfertőződéséhez vezetett.  Péntek este a lokálok alkalmazottai tüntettek is, miután gócponttá nyilvánították őket. Különböző feliratokat ragasztottak ki a kirakatokba, és azt követelték, hogy láthassák az epidemilógiai ankétokat, amelyek a döntést indokolták.

Székelyudvarhelyről többen is csatlakoztak a mozgalomhoz, akikről Nagy Levente biztosan tudja, hogy kifüggesztették a szöveget, azok a Mokka Kávéház, a Spion, a Park Vendéglő és a Jungle Club, a Spirit Factory és a Szarvas Étterem. Útközben láttuk, a Kalapos is beszállt két asztallal a tiltakozó akcióba.

Kiemelt kép: DÁVID ANNA JÚLIA