Bevonnák a fiatalokat a világukba

Fotó: Orbán Alapítvány

Az Orbán Alapítvány bethlenfalvi foglalkoztató központja fejlesztő foglalkozásokat tart mozgásszervi problémákkal, fejlődési zavarokkal küzdő gyermekek számára 3-18 éves korig. A nappali foglalkoztatóban hetente 40-50 gyermek részesül ingyenes gyógypedagógia- és gyógytorna-fejlesztésben. A terápiában részesülő gyermekek egyéni illetve csoportos tevékenységen vesznek részt.

Pályázatokat hirdetett meg a székelyudvarhelyi Orbán Alapítvány: testvérosztályokat keresnek, akik szívesen részt vennének a gondozott gyerekek életében, illetve egy alkotópályázatot hirdetnek a fogyatékosság témakörében – derül ki a szervezet közleményéből.

Az alapítvány olyan VII. – X.-es „testvérosztályok” jelentkezését várja, akik aktívan kivennék a részüket az alapítvány életéből azokon az eseményeken, amelyeket a gondozásban levő fiataloknak szerveznek: kirándulásokat, nevelő és oktató jellegű programokat, kézműves foglalkozásokat.

A motivációs levelet az orbanfund@gmail.com e-mail címre várják, amelyben a pályázó osztály megfogalmazza, hogy mit tud az Orbán Alapítványról, valamint azt, hogy mit szeretne megvalósítani az alapítvány fiataljaival.

Jelentkezési határidő: 2019. március 22.

„Így látom én”

Az alapítvány egyúttal alkotói pályázatot hirdet olyan elemi és középiskolás diákok részére, akik a fogyatékossággal kapcsolatos egyéni látásmódjukat rajz, fotó vagy kisfilm formájában mutatnák be.

A kategóriák, technikai és formai követelmények, díjazás és egyéb információk megtalálhatók az alapítvány honlapján (www.orban.ro).

Jelentkezési határidő: 2019. május 6.