Beveszik a várat a gyermekek

Legendák, középkori hangulat, légvár – közeleg a karnevál.
Fotó: GÁL ELŐD

A gyermekeké lesz a Székelytámadt vár szombaton, június 15-én, mert vár a Legendárium Karnevál. Az eseményre közel háromszáz gyermek érkezik Székelyudvarhelyre a Kárpát-medencéből. Aki családjával lesz jelen, ajándékban is részesülhet: a rendezvény végén a szervezők kisorsolnak egy családi wellnesshétvégét a szovátai Pacsirta Hotelben.

Az előadások 11 órakor kezdődnek az oroszhegyi Petőfi Sándor Általános Iskola előadásával, és rajtuk kívül 14 kárpát-medencei iskola mutatja be szülőföldjük legendáját. Az előadásokat a Mezei Gabriella színművésznőből, Szabó Zsuzsa tanítónőből, Dáné Szilárd magyar szakos tanfelügyelőből, Fazakas Szabolcsból, a Székelyföldi Legendárium ötletgazdájából és Kudelász Nóbelből, a Székelyföldi Legendárium munkatársából álló zsűri értékeli.

A karnevált az előadások alatt arcfestés, ingyenes légvár, az Arany Griff Rend középkori hangulatot idéző programjai és a Mesehetes zenekar koncertje teszi még legendásabbá. A 17 órától tartandó díjkiosztást jelmezes felvonulás előzi meg, ahol többek között az életnagyságú Csetlikkel is találkozhatnak a gyerekek. Az eseményre a belépés díjtalan.