Frissítve: Betöltik Szarvas Zsuzsanna megürült helyét a májusi tanácsülésen

Visszatérnek a tanácsosok a városházába, élőben köszönthetik az új kollégát: Simó Árpádot.
Fotó: Facebook

A szükségállapot lejártával visszatérnek a virtuális térből a tanácsosok és újra a városházában tartják a rendes havi tanácsülést. A hónap utolsó csütörtöke május 28-ára esik, a polgármester 17 napirendi ponttal hívta össze a képviselőket, akik új kollégát üdvözölhetnek köreikben.

A legutóbbi tanácsülések jegyzőkönyveinek jóváhagyása után ugyanis Simó Árpád (63 éves szabómester) mandátumának érvényesítéséről szavaznak, aki Szarvas Zsuzsanna megürült helyére kerül, mint a listán következő jelölt az MPP-EMNP koalíciós listán.

Szarvas Zsuzsanna a lemondását az őt ért fenyegetésekre hivatkozva a februári tanácsülésen jelentette be, és a tanács márciusi rendes ülésén fogadták el.

A polgármester újra felterjesztette azon kérését, hogy ügyvédet fogadhasson a Számvevőszék 2017. évi 20. számú döntésének végrehajtása érdekében, amely többek között a csődbe vitt Udvarhelyi Média Kft., a városháza 2014 és 2016 között működő lapkiadójának ügyét is tárgyalta. Erre a múltkori tanácsülésen nem kapott felhatalmazást a tanácstól.

Lesz költségvetéskiigazítás, és napirendre kerül a tavaly is sok vitát gerjesztő, eladósodott Urbana Rt. ezévi költségvetése is.

Szociális téren döntenek a Hargita megyei intézményeknél elhelyezett személyek költségének önrészéről, a gyermekfelügyeleti segítséget igénylő családok támogatására vonatkozó eljárásról.

Két esetben is döntenek államosított telkek magántulajdonná minősítési kérelmeiről, illetve köztulajdonná minősítenek egy 73 négyzetméteres területet a város külterületében.

Továbbá hozzáférést adnak a város közterületéhez a víz-, csatorna-, villany- és gázhálózat bővítése érdekében, rögtön ezután a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont elektromos árammal való ellátása következik. A napirendet az ülésvezető megválasztása zárja.

A tanácskozás csütörtökön 9 órakor kezdődik a városháza Szent István termében, ahol utoljára a március 17-ei rendkívüli tanácsülésen találkoztak a képviselők, már akkor egy ülésnyi távolságot tartva egymástól. Ezúttal a sajtót is beengedik a terembe, így újra a helyszínről tudunk közvetíteni.

Frissítés (16.20):

Egypontos kiegészítést küldött a napirendhez a polgármesteri hivatal kedd délután: egy másik ügyben is ügyvédet fogadnának, hogy fellebbezzen egy tízezer lejes közigazgatási bírság ellen, amelyet a hivatal a megyei építkezési felügyelőségtől kapott.