Beteg róka tanyázott a városban, elkapták a frakkját

Fotó: Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség

Az utóbbi egy hónapban több bejelentés is érkezett a székelyudvarhelyi helyi rendőrséghez egy „nagy valószínűséggel beteg, rühes” rókával kapcsolatban, amelyet többször is láttak Székelyudvarhely utcáin – közölte Facebook-oldalán a helyi rendőrség.

A helyi rendőrök minden hívásra kiszálltak a helyszínre és értesítették a Nagy-Küküllő Vadásztársaságot, azonban kiérkezésükkor már egyik alkalommal sem találták az állatot.

Végül kedden, március 7-én délután ismét telefonos bejelentés alapján szálltak ki egy helyszínre, ahol nem sokkal később meg is találták a rókát. Hogy ne tévesszék szem elől az állatot, a helyi rendőrök figyelemmel követték mozgását mindaddig, amíg a helyszínre nem érkezett a Nagy-Küküllő Vadásztársaság egyik tagja, akinek sikerült befogni a szemmel láthatóan beteg, közegészségre veszélyt jelentő állatot.

A helyi rendőrség felhívja a lakók figyelmét, hogy ha bármikor veszélyes, esetleg beteg állatra lesznek figyelmesek, semmiképp ne menjenek a közelébe, hanem értesítsék azonnal a helyi rendőrséget a 0266-210-210-es telefonszámon.

Kiemelt kép: Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség Facebook-oldala