Beteg a gyerek?

Csak azokat a beteg gyerekeket irányítják a járóbeteg-rendelőbe, akiknél három feltétel teljesül: nem COVID-gyanúsak, nem sürgősségi esetek, illetve azokat, akiknek a családorvosa nem tartja halaszthatónak a vizsgálatot – hívja fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében a székelyudvarhelyi Városi Kórház.

Tehát csak olyan gyerekeket fogadnak, akiket a családorvosa gyermekgyógyászati kivizsgálásra küldött, és őket is csak előjegyzéssel. Az előjegyzést kérheti maga a családorvos vagy a hozzátartozó a küldőpapír azonosító számának bemondásával. Ezt hétköznapokon lehet megtenni 8 és 12 óra között a 0720 208 820-as mobilszámon vagy a kórház telefonközpontján (0266 212 186, 0266 212 187) keresztül, ahol a 144-es belső számot kell tárcsázni.

Az előjegyzett gyerekkel csak egy kísérő tarthat a vizsgálatra, aki csak olyan tárgyakat vihet magával, amelyek feltétlenül szükségesek. Bejegyzésükben kérik a kísérőket, ne vigyenek magukkal táskát, babahordozót stb.

A kórház épületében a szájat és orrot takaró védőmaszk folyamatos viselése minden 5 éves kor feletti személynek kötelező, 2 és 5 éves kor között pedig ajánlott, csak az orvos utasítására levehető. A rendelő ajtaja előtt pedig tálcában fertőtlenítő folyadékban lábtörlő van, annak használata is kötelező – hívják fel a figyelmet. A betegeket félóránként tudják programálni, ugyanis minden beteg után fertőtleníteni és szellőztetni kell a rendelőt.

Bejegyzésük végén megjegyzik: akinek csak telefonos tanácsadásra vagy eligazításra van szüksége, gyermekorvost és időpontot választhat ide kattintva.

Kiemelt fotó: unsplash.com/Aditya Romansa