Berni megadta az alaphangot, felkészülnek teqballosaink

Fotó: az Európai Asztalitenisz Szövetség Facebook-oldala

Aranyérmet nyert kedden Szőcs Bernadette a krakkói Európa Játékok női egyéni asztalitenisz-versenyében kedden, június 27-én – adta hírül az Agerpres.

Szőcs Bernadette téged sem verne nullára

Négy szettet követőn elég magasak voltak Berni szorzói, hiszen ellenfele, a Monacót képviselő Xiaoxin Yang már 3-1-re vezetett, egy játszma hiányzott neki a győzelemhez. innen sikerült visszakapaszkodnia a mérkőzésbe a marosvásárhelyi játékosnak, majd a döntő játszmában félelmetes asztaliteniszt produkálva ért a csúcsra 56 perc játék után. A teljes mérkőzést ide kattintva akár újra is nézheted.

A román asztaliteniszezők nagyszerűen szerepelnek Krakkóban, Szőcs Bernadette korábban Ovidiu Ionescuval az oldalán vegyes párosban bronzérmet szerzett az Európa Játékokon, míg ugyancsak kedden, szintén női egyéniben Elizabeta Samara bronzérmes lett.

Ez volt a román küldöttség harmadik aranyérme a „kontinentális olimpián”, emellé négy ezüstöt, és 5 bronzot gyűjtöttek, amivel jelenleg a 17. helyet foglalják el az éremtáblázaton. Magyarország 4 arannyal, 6 ezüsttel és 7 bronzzal a 11. helyen áll.

Jönnek a mieink!

Szerdán, június 28-án a román küldöttség teqballosai is megkezdik a versenyt Krakkóban, szerdán a nők versenyét rendezik, amelyben Barabási Kinga, az egykori Vasas Femina-játékos érdekelt, majd csütörtökön városunk szülöttje, a világbajnok Györgydeák Apor is asztalhoz áll a férfiak versenyében. Csoportellenfelei Portugália és Szlovákia bajnokai lesznek.

A pénteken kezdő Ilyés Szabolcs–Dakó Katalin vegyespáros csoportkiemeltként nem volt Fortuna kegyeltje, megkapták a halálcsoportot, az erős hazai lengyelekkel, a jó erőben lévő franciákkal és a feltörekvő szlovákiai válogatottal.

A csoportösszetételeket pásztázva, a szombaton kezdő – harmadik kiemelt – Györgydeák–Ilyés férfi páros is a legkiegyensúlyozottabb csoportellenfeleket kapta: az utóbbi időben sokat fejlődő Örményországot és a szintén egyre markánsabb szlovák válogatottat.

Játékosaink minden mérkőzése követhető lesz élőben a europeangames.tv oldalon, emellett a teqball-döntőket élőben közvetítik a Magyar Televízió, valamint a Román Televízió különböző csatornái. Székelyudvarhelyen több lokálban is lehet majd követni a teqball-mérkőzéseket: Kalapos, Septimia, Rákóczi Center – írja Facebook-bejegyzésében a Góbék Teqball Team, amelynek játékosai túl vannak az első hivatalos edzésen Krakkóban.