Berendeznéd a babaházat?

Pénteken, augusztus 26-án nyílik és vasárnapig naponta 9 és 17 óra között látogatható Románia első miniatűr vására, és a gyűjthető miniatűröket, illetve babaházakat készítő Ili.S Miniatures kiállítása. A Facebook-esemény leírása alapján ugyancsak országos debütálásnak számít a miniatűrök szerelmeseinek találkozója.

Ők egy kerekasztal beszélgetés során mutatkoznak majd be szombaton 10 óra 45 perctől, majd 12 órától a miniatűrök készítéséhez használt eszközökről és anyagokról tartanak bemutatót. A szombati utolsó programpontként a szervező Ili.S Miniatures mutatja be történetét A hobbitól a vállalkozásig címen 16 órától.

Amellett, hogy az ő gyűjthető kollekciójuk három napon keresztül lesz kiállítva, miniatűrjeik a helyszínen felállított kisboltban meg is vásárolhatók, akárcsak a többi kiállító munkái. A kiállítóknak előre kellett helyet foglalniuk a szervező Ili.S Miniaturesnél egy 80 lejes részvételi díj kifizetése ellenében, a kiállítandó darabokról készült képekkel jelentkezve. Ha bizonyos munkák nem eladóak, azt előre kellett jelezniük a kiállítóknak.

„Érdekes dolgok lesznek, érdemes kijönni. Látható lesz Bethlen Gábor audienciás termének miniatűrje, amit a szervező Ili.S Miniatures készített nekünk, és ami itt is marad Udvarhelyen, és ott lesznek Jürgen miniatűr hajói” – avat be Fazakas Szabolcs, a Mini Erdély Park üzemeltetője. A kiállítás a Mini Erdély Park belépőjével látogatható.

Kiemelt kép: az Ili.S Miniatures Facebook-oldala, 19-20. századbeli erdélyi magyar szobabelső