Beomlott egy százéves híd az Olt fölött

fotó: Gazeta de Sud

Beomlott az Olt fölött vezető híd gyalogsávja a 67B jelzésű országúton, Drăgăşani és Poganu települések között. A hídon a teljes forgalmat leállítják kedden 18 órától – közölte a közlekedési rendőrség tájékoztató központja, az Infotrafic.

A tájékoztatás szerint az Olt folyón át vezető hidat, amely Drăgăşani és Poganu településeket köti össze, mind a gyalogos, mind a járműforgalom előtt lezárják, mivel a híd gyalogsávja beomlott, és az épen maradt rész sem biztonságos.

A hatóságok a Drăgăşani – Fişcălia – Buciumeni – Câmpu Mare alternatív útvonalat javasolják az utazóknak. 10 tonnásnál kisebb járművek a Drăgăşani – Strejeşti – Moşteni – Poganu útvonalon is kikerülhetik a lezárt szakaszt.

A híd március 8-án omlott be, akkor előbb sebességkorlátozást vezettek be és a 7,5 tonnánál súlyosabb autók áthaladását tiltották. Az építmény 100 éves, utoljára 1965-ben volt felújítva, azóta csak kisebb karbantartási munkálatokat végeztek rajta. Az útkezelő 2010-ben kezdeményezte egy másik híd építését, de konfliktusba került a kivitelező cégszövetséggel, ami azóta sem oldódott meg, viszont új híd sem épült.

Agerpres