Bennégtek az autóban, amit a vonat elsodort (videóval)

A balesetről videó készült, itt megtekinthető.

Vonattal ütközött egy személyautó vasárnap Csíkszeredában, a Zsögödfürdőnél levő vasúti átkelőnél. A balesetben két személy életét vesztette, közölte az ISU Harghita.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szerint az ütközés után a vonat több mint 500 méteren tolta maga előtt az autót. A jármű lángra kapott, két személy elszenesedett holttestét találták meg benne.

Az ütközés nyomán tűz keletkezett a mozdonyban is, ezt sikerült eloltaniuk a helyszínre érkezett tűzoltóknak, a lángok nem terjedtek át a vagonokra, az utasok biztonságban vannak – nyilatkozta Stelian Cimpoeșu az Agerpresnek.

Az IR 1541 jelzésű személyvonat Csíkszereda és Brassó között közlekedett, amikor a szerencsétlenség történt, közölte az ISU.

Az áldozatok egy 51 éves férfi és felesége, egy 49 éves nő Kovászna megyéből – tájékoztatott Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő. A nyomozásból úgy tűnik, hogy kellő körültekintés nélkül keltek át autójukkal a vasúton. A szóvivő tudomása szerint az átkelőnél fénysorompó működik, és úgy tapasztalta, jól belátható a kereszteződés, ezért fokozott óvatosságra inti a sofőröket.