Belehalt sérüléseibe a szentegyházi baleset elszenvedője

Fotó: a Szentegyházi Tűzoltóság Facebook-oldala

Baleset történt Szentegyháza Csíkszereda felőli kijáratánál, és mindkét irányban áll a forgalom – jelezték a sofőrök az Udvarhelyszéki Közlekedési Infó Facebook-csoportban pénteken, június 23-án.

Mint a helyszíni vizsgálatokból kiderült, egy 19 éves szentegyházi fiatalember, miközben a 13/A jelzésű országúton Csíkszereda irányába vezetett, és nem tartotta a megfelelő távolságot az ellenkező irányba haladó személygépkocsitól, amelyet egy 55 éves máréfalvi férfi vezetett, így összeütköztek – számol be a Hargita megyei rendőrfőkapitányság.

Mint másnap a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) közleményéből kiderül, a baleset helyszínére a szentegyházi tűzoltók mellett a székelyudvarhelyi állami tűzoltóság egy speciális oltójárművel érkezett, és egy rohammentőautóval, rajtuk kívül riasztották a megyei mentőszolgálatot.

Erre azért volt szükség, mert mindkét sofőr megsérült, még ha a hatóságiak kiérkezésekor eszméletüknél is voltak, írják, igaz, ők egy 22, illetve 56 éves férfit említenek. Mindkettőjüket a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba vitték, de utóbbi személy a kórházban belehalt sérüléseibe – jelenti a rendőrség.

A nyomozást az ügyészség koordinálásával folytatják az esemény okainak és körülményeinek pontos feltárása érdekében – írják.