Bekeményít a január

Hideg idő és csapadék várható a következő két hétben országszerte – írja az Agerpres az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 8. és 21. közötti időszakra vonatkozó előrejelzésére hivatkozva.

Erdélyben

A hétfői prognózis szerint ezen a héten a nappali csúcsértékek regionális átlaga mínusz 3 fok körül alakul, éjszaka pedig fagyra lehet számítani, főleg január 9-én és 12-én, amikor helyenként mínusz 13 fok is lehet. Ezt követően némileg enyhül az idő, a maximumok 2 Celsius-fok körül, a minimumok mínusz 6 és mínusz 3 fok között alakulnak. Csapadék hétfőn és kedden, majd 17. és 20. között várható.

A hegyekben is fagy lesz éjszaka és reggel, a csúcsértékek átlaga mínusz 8 és mínusz 2 fok, a minimumoké mínusz 16 és mínusz 8 fok között alakul ezen a héten. Jövő héten nappal mínusz 2, éjszaka mínusz 8 fok körüli értékek várhatók. Csapadékra hétfőn, kedden és szerdán, majd január 16. után lehet számítani.

Székelyudvarhelyen

az Accuweather meteorológiai szakportál szerint az említett időszakban a nappali csúcsértékek nem haladják meg a 3 Celsius-fokot, kivéve 21-én, akkor 6 fokig is felmehet a hőmérők higanyszála, a meleg idő esőt is hozhat magával. Az éjszakai értékek mínusz 5 és mínusz 7 Celsius-fok körül alakulnak, kivétel a január 9-én, 11-én, 12-én és 13-án, ezeken a napokon mínusz 13 fokig is lehűlhet az idő. Csapadékra havazás formájában 12-én, 16-án, 18-án és 19-én számíthatunk.

A kiemelt kép archív