Beindításkor robbant fel egy autó Aradon

Felrobbant egy autó szombat reggel egy aradi szupermarket parkolójában. A helyszínre kiérkezett tűzoltók húsz perc alatt eloltották a tüzet, ekkor találták meg a holttestet a kiégett járműben. Az Arad megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya közölte, hogy az áldozat egy 66 éves aradi férfi, aki a közelben lakott.

Később a nyomozáshoz közel álló források azt nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek, hogy egy ismert helyi üzletember, Ioan Crişan holttestét találták meg az autóban, amely akkor robbant fel, amikor a férfi beindította a járművet.

Ugyanezen források szerint már zajlik a robbanás környékén levő tömbházak lakóinak kihallgatása. A detonáció olyan erejű volt, hogy több tömbházlakás ablakát is betörte. Más sérülés nem történt.

Nem terrorizmus, hanem

Az Országos Kriminalisztikai Intézet szakemberei mellett a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) munkatársai is részt vesznek a szombat reggel Aradon felrobbant autó ügyében elrendelt pirotechnikai szakértői vizsgálat lefolytatásában. A SRI tájékoztatása szerint mintákat vettek a helyszínen, amelyeket laboratóriumban fognak megvizsgálni, hogy kiderítsék, milyen anyagot használtak a robbantáshoz. A SRI által végzett első vizsgálatok kizárják a terrorista merénylet lehetőségét – áll még a közleményben.

Kialakult egy gyanúsítotti kör a halálos áldozattal járó aradi autórobbantás ügyében, közölte a vizsgálatok folyamán az Arad megyei rendőrség. Livia Pescar szóvivő szerint az országos rendőr-főkapitányság szakemberei is részt vesznek a nyomozásban, amelyet az Arad megyei törvényszéki ügyészség vett át. Kialakult egy gyanúsítotti kör, megvizsgálják a térfigyelő kamerák felvételeit, és a holttestet is szakértői vizsgálatnak vetik alá, tette hozzá.

Az aradon.ro helyi hírportál értesülései szerint a gyilkosság hátterében cigarettacsempészet állhat. Az értesülések szerint Crișan egy csempészcigaretta-szállítmánnyal kapcsolatosan adott tippeket a rendőrségnek, és elképzelhető, hogy ezért tettek valakik bombát az autójába.

Kiemelt fotó: ISU Arad