Bebiztosíthatja, de el is veszítheti második helyét az FK

Előre jó ideig lejátszotta hazai mérkőzéseit a Futsal Klub Székelyudvarhely a Deva West elleni találkozóval, ami Ionuț Florea ámokfutásáról marad emlékezetes az udvarhelyi sportkedvelőknek. Ennek ellenére az elsőosztályú bajnokság nem áll meg, és „kicsi Déva megverése” után a második kiszállása következik Jakab Zoltán együttesének, a nagytesó, a Dévai Autobergamo ellen, amely soraiban tudja az udvarhelyi Tifán Tamás Norbert volt FK-játékost is.

A vasárnap, november 13-án 17 órától lejátszandó párharc elég nagy téttel bír, hiszen az udvarhelyi csapat jelenleg második a tabellán a Galaci United mögött, és az Autobergamo mindössze 1 ponttal van lemaradva tőlük, így az FK győzelem esetén bebiztosítja második helyét, vereség esetén a harmadik pozícióba csúszik vissza.

A bajnokság jelenlegi állása:

Az odavágók lejárta és a visszavágók kezdete között, tehát az első hlt forduló után az FK áll a legjobban a szerzett gólok számát illetően, hat meccsükön 40-szer voltak eredményesek, míg a listavezető Galac 37 alkalommal.

Ehhez nagyban hozzájárul Miklós Tamásék legutóbbi fordulóban szerzett 20 gólja is, hiszen a Déva West elleni hazai győzelmet követően, a hatodik fordulóban Kolozsvárra utaztak, ahol az idei bajnoki kiírás legnagyobb arányú diadalát aratták, 20-2-re nyertek, és még kapusuk, Farkas is betalált. Rajta kívül Miklós 4, Kerestély és Balázsi 3-3, Tankó, Kanyó, Bálint, és Boga 2-2, és Kedei 1 alkalommal volt eredményes.

Kiemelt kép: archívum/GÁL ELŐD