Bebizonyítják, hogy a tudomány menő

Fotó: a Heuréka Facebook oldala/LŐRINCZ L. LAJOS

A tudomány lehet sokszínű, interaktív, élvezhető, menő – ezt próbálják majd bebizonyítani április 27-én, csütörtökön 17 órától a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) és a Városi Könyvtár épületeiben a Heuréka 6.0 záróeseményén.

Várnak, ha kíváncsi vagy, miért táncol Arduino, a robot, vagy akár megtanulnád beprogramozni őt, esetleg a virtuális valóság, a játékok és animációk tervezése, a 3D modellezés a te világod. Láthatsz majd – hungarocellből készült műalkotásokból – a víz tetején úszó kiállítást vagy akár te is kipróbálhatod, hogyan alakíthatod át a szabályos tömböket vízen lebegő művészetté.

Közelebbről megismerkedhetsz a korongozással, a fotózással, illetve megtudhatod, milyen technikával készülnek különböző ékszerek. Ha pedig a tudomány vonz, mikroszkóp segítségével pillanthatsz be a mikrovilág szépségeibe is, Székely Zoltán és a fizika nagykövetei pedig idén is látványos kísérletekkel kápráztatják el az érdeklődőket.

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, ezt megteheted a szervező Székelyudvarhelyért Közösségi Alapítvány honlapján, ide kattintva.