Beadták az első koronavírus elleni oltásokat Székelyudvarhelyen (videó)

Az ütemtervnek megfelelően, január 4-én délben elkezdték a székelyudvarhelyi városi kórházban beoltani a személyzetet, az első napon az intenzív osztály kilenc dolgozója kapta meg a vakcinát. Az első önkéntes jelentkezők között volt Sav Hajnal doktornő is, aki az oltást követő megfigyelési idő alatt nyilatkozott portálunknak.

Azt mondta, hogy nem izgult, nem félt, inkább várta, hogy kezdődjön el az oltás, de tudja, ezzel nem mindenki van így a kollégái közül. Sokan félnek a mellékhatásoktól meg kétségeik vannak, hogy hatékony lesz-e, de ő bízik benne. Azért is adatta be magának most, mert eddig nem fertőződött meg, tette hozzá.

„Mindenki maga dönti el (…) Én tényleg azt várom, hogy ebből valami jó legyen (…) Talán ez a lehetőségünk van a járvány ellen, amit tenni tudunk amellett, hogy gyógyítjuk a betegeket, más ellenszerünk nincsen (…) Amit megtehetek, tegyem meg a járvány ellen, az oltás számomra ezt jelenti” – nyilatkozta, majd mosolyogva fűzve hozzá, hogy nem is érezte a szúrást, még annyira sem, mint máskor.

címlapfotó: ILYÉS Zalán