Bárki átérezheti, milyen autizmussal élni

Meglátni. Megérteni. Elfogadni címmel egy hétfőtől, március 28-tól többnapos programsorozattal készült a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház és a Lila.Pont Egyesület, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra, az autizmus spektrumzavarra.

A programsorozat első napján, hétfőn, március 28-án este 18 órától kiállítás nyílik a Pro Autist Alapítvány, valamint a Szent Ferenc Egyesület által foglalkoztatott, autizmussal élő személyek munkáiból és Farkas Zsuzsánna képzőművész, autista gyermeket nevelő szülő alkotásaiból.

Az autizmussal élőkkel szembeni érzékenyítésre is hangsúlyt fektetnek a szervezők, ezért hétfőtől péntekig, április elsejéig minden nap reggel 8 és délután 14 óra között interaktív érzékenyítő foglalkozás lesz a művelődési ház I. emeleti termében, I-XII. osztályosok számára.

Az autizmus világnapján, szombaton, április 2-án este 18 órától az Autizmus a mindennapokban címmel Oravecz Lizanka és Fekete Gy. Viktor autizmus tapasztalati szakértők és érdekvédelmi előadók zárják a programsorozatot a művelődési ház koncerttermében.

Kiemelt kép: PÁL Edit Éva