Banánkenyeres egészséges vasárnapot!

Az utóbbi időszak történései mindannyiunkat váratlanul és felkészületlenül értek. A mindennapi rutin és rohanás, a már megszokott hétköznapok és a „mindig történik valami” állapotát átvette a lelassulás, az otthonmaradás, és akkora mennyiségű szabadidő zúdult ránk, amivel bizony, nem igazán tudunk, mit kezdeni.

És talán mindannyiunknak van egy nagyon hosszú listája, amelyben olyan dolgok szerepelnek, amit mindig is szerettünk volna kipróbálni, de valahogy sosem fordítottunk rá időt. Van, aki elővette a régóta porosodó könyveit, van, aki a súlyzókat halászta elő a gardrób mélyéről, és egyre többen vannak, akik főzéssel, sütögetéssel ütik el az időt.

Azt ígértem, mutatok néhány olyan receptet, amelyhez bármikor találunk a konyhában alapanyagot, és a folyamatokba bevonhatjuk az egész családot. A keddi paradicsomos-bazsalikomos quiche és a csütörtöki darázsfészek után ma egy egészséges finomsággal készültem.

Szuperegészséges banánkenyér

Tipp: Ha szeretnénk a tetejére is szórhatunk magokat, ebben az esetben viszont ezeket mindenképp csak a sütés utolsó 10 percében tegyük rá, hogy ne égjen meg.

Nagyon sokan vagyunk szerintem, akik a kényszerpihenőben az oly régóta vágyott egészséges életmód kialakításának a lehetőségét látjuk. Hiszen bármennyire is próbálunk a hétköznapokban egészségesen étkezni, sokszor nincs időnk órákat tölteni a konyhában, így azt esszük, amit a leghamarabb össze lehet dobni.

Most azonban itt az alkalom ezen változtatni. Én egy finom kis banánkenyerrel készültem, amiben sem cukor, sem liszt nincs, és végre elhasználhatjuk hozzá azokat a megbarnult banánokat is, amiket napok óta nézegetünk a konyhapulton.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az érett banánokat egy villával összetörjük, majd elkeverjük benne a proteinport. Jöhetnek bele a tojások, a kókuszolaj, a juharszirup vagy méz, valamint a vanília. Ha ezek szépen elkeveredtek, beleöntjük a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport, a csipet sót és a fahéjat. A masszát egyneművé keverjük, és jöhet bele az aprított dió és a csoki.

Egy kalácsformát kivajazunk, sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a banánkenyér tésztáját. A tetejére tehetünk néhány hosszában elvágott banánt. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Kenhetünk rá mogyoróvajat, lekvárt, de egy csésze hideg tejjel is istenien finom.