Balesetek hétvégéje volt

A kép illusztráció.

Udvarhelyen és környékén két kisebb koccanás történt a hétvégén, amíg az ország két fontosabb útján súlyos balesetek voltak.

Szombaton hajnali fél 4 órakor egy 21 éves gyergyói fiatalember Udvarhelyen elvesztette uralmát az autója felett, és nekiment egy oszlopnak. Nem volt ittas állapotban, de jogosítvány nélkül vezetett – állapították meg a rendőrök.

Déli 12-kor pedig a 112-es sürgősségi számon értesítették az udvarhelyi rendőrséget arról, hogy Parajd és Szováta között két autó összeütközött. A helyszínen kiderült: egy 36 éves magyarországi nő nem tartotta a megfelelő követési távolságot és belement az előtte haladó, Kolozs megyei autóba, amelyben két személy utazott, mindketten megsérültek.

Mindeközben, az ország területén

Vasárnap délután tizenkilenc személy sérült meg abban a közúti szerencsétlenségben, amely a 7-es országúton (Olt völgye) történt Vâlcea megyében. A balesetben egy 18 utast szállító kisbusz felborult, miután összeütközött egy személygépkocsival, amelyben ketten utaztak.

A helyszíni vizsgálatok nyomán kiderült, hogy a személygépkocsi 60 éves, Dolj megyei sofőrje volt a hibás a balesetért, mivel figyelmetlenségből áthajtott a szembejövő sávra. A forgalmat két órás szünet után indították újra mindkét irányban.

Ugyancsak vasárnap délután hét személy, közöttük 3 gyermek, megsérült Arad megyében, az A1-es autópályán bekövetkezett balesetben, Nagylak – Arad menetirányban, a pécskei felhajtó környékén, ahol két személygépkocsi ütközött össze.