Balázs Emőke: bármi történik az életben, énekelni szeretnék

Balázs Emőke, fotó: Emőke személyes archívuma

Udvarhelyi lányért izgulhatunk a TV2 éneklős műsorában. Az ovis kora óta éneklő Balázs Emőke – Stoke-al, azaz Gyerő Norberttel közös – videóklipjeit régóta láthatjuk pörögni a YouTube-on, Mindig is tudtam című számukat több mint 230 ezren tekintették meg, és szólóban is megjelent már néhány videója. Hétvégén a Sztárban Sztár leszek című műsor válogatóján tűnt fel, és négy igennel jutott tovább.

A versenyen egy igen is elég továbbjutáshoz, és az énekes annak a mentornak a csapatában folytathatja, aki igent mondott. Amennyiben többen is igent mondanak – akárcsak Emőke esetében – a mentoroknak kell lemeccselniük, hogy kinek a csapatában lesz az énekes. A formátum lényege, hogy ismert énekesek bőrébe kell belebújni és előadni a dalukat – avat be a műsor részleteibe Emőke.

„Magamnak kellett a ruhát összeállítanom, parókát keresnek, a masnit is mi készítettük” – nevet. Hiába mondta, hogy nyugodtan maradhat, az egyik zsűritag, Pápai Joci végül visszaadta a hatalmas masnit, amelyre lecsapott a műsorban.

„Ilyen versenyzőkre van szükség, akik csiszolatlan gyémántok, tudnak fejlődni, szépek, frissek, fiatalok, és bevállalják. Ez benned mind megvan” – véleményezte Tóth Gabi az udvarhelyi lány produkcióját, Köllő Babett pedig libabőrös lett. Emőke végül Majka csapatába került, de ha ő választhatott volna is, ugyanígy alakul. Tudja, hogy bármelyik mentor csapatában tudott volna fejlődni, de Majkához azért húzta a szíve, mert követte a karrierjét, és felnéz rá, árulja el.

A következő körök

a csapatok összeállításáról szólnak, a mentorok 3-3 énekest vihetnek magukkal az élő showba, így még két rostát kell túlélnie Emőkének. Az élő show körülbelül 2-3 hónapon keresztül tart, így Emőkének fel kellene erre az időszakra költöznie Budapestre. „Támogatnak a tanárok, és az osztályfőnököm, azt mondták, ha ez az álmom, akkor semmi akadálya” – válaszolja arra a kérdésre, hogy ez mennyire fog összeférni a sulival.

Nyolcadikos korában részt vett volna az X-faktorban, de az interjún kiderült, hogy a kisérettségi és az a válogató egyszerre lesz, ezért előbbit választotta.

Most, néhány évvel később szerette volna újra kipróbálni magát, s ugyan nem volt könnyű, édesanyjával eldöntötték, hogy belevágnak, semmi vesztenivalójuk nincs. A válogatóra is édesanyja kísérte el, erről is mesélt a 17 éves udvarhelyi énekes:

„Nagyon jó hangulat volt a stúdióban és nagyon kedvesek a szerkesztők. Igazából mindenki nagyon kedves volt, még barátokat is szereztem. Az volt még nagyon jó, hogy amikor a színpad mellett állsz, és mész fel, van egy srác, aki biztat, hogy szedd össze magad, szép vagy és tehetséges, ne izgulj, nekik is vannak hibáik”.

 „Bármi történik az életben, mindig szeretnék énekelni.

Szeretnék majd idővel koncerteket adni és azt, hogy a közönség együtt énekelje velem a dalaimat. Biztosan lesz még folytatása a Stoke-al való közös zenélésnek is, de idővel szeretnék szólókarriert is befutni, zenekarral a háttérben” – mesél terveiről. Stoke örömmel fogadta, hogy részt vesz a versenyben, és tudtára adta, hogy bármiben támogatni fogja.