Bajnoki címekkel tértek haza ifjú birkózóink

Lőrincz Balázs a dobogó legfelső fokán és edzője, Katona Zsolt, fotó: az ISK Facebook-oldal

Hétvégén Marosvásárhelyen rendezték a 15-17 éves birkózók országos csapatbajnokságát, és Románia Kupáját egyéniben, amelyeken több mint 300 sportoló vett részt.  Az idei Románia Kupa egy erős mezőnyt sorakoztatott fel, hiszen 15-20 sportoló volt súlycsoportonként, sőt volt, ahol 26-on szálltak harcba az érmekért – számol be Facebook-oldalán a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub birkózó szakosztálya.

Az egyéni versenyen kimagasló eredményt értek el a klub sportolói, hisz míg 110 kilogrammos súlycsoportban Miklós Zsolt ezüstérmet szerzett, 80 kilogrammos súlycsoportban a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Lőrincz Balázs.

A bajnok csapat, fotó: az ISK Facebook-oldala

Az országos csapatbajnokságban is érdekelt volt az udvarhelyi csapat, a Marosvásárhelyi ISK-val közös csapatot alkotva ezúttal is elhódították a bajnoki címet, a BSG-Maros csapatát és Craiovát megelőzve. Ezzel zsinórban 12 évben, „így vagy úgy”, ők a legjobbak korosztályukban, összesítve pedig ez a csapat tizennegyedik bajnoki címe kadet korosztályban.

A csapatot Márton Zsolt, Man Gabriel, Negura Andrei, Kisfaludi Bence, Samarghitan Denis, Deák Attila, Man David, Kacsó Bendegúz, Keresztesi Attila, Lőrincz Balázs, Talpas Emil, Mihály Ákos, Miklós Zsolt, és Csipkés Balázs alkották, őket Katona László, Gyarmati Ferenc, Dragoș Vlad, Fazakas Csaba, és Katona Zsolt készítették fel.