Bajnok lehetett volna az SZFC, s kupadöntős az FK

Fotók: a csapatok Facebook-oldalai, Sportul Illustrat, Gál Előd

Minden sportcsapatunk pályára lépett hétvégén, a Vasas Feminát leszámítva, idegenben.

Az SzFC

már szombaton bebiztosíthatta volna alapszakasz győzelmét azzal, ha Brassóban, a szebb napokat is megélt ICIM Stadionban megveri a Tampa Kids együttesét.

Az Albert – Kilyén, Berkeczi, Merdariu, Criștiu, Mitra, Guță, Simó, Marucza, Antal, Pop kezdővel felálló együttes jól kezdte a mérkőzést, bár igazán nagy helyzetig nem jutottak, csupán a 14. percben, azt sikerült is értékesíteni. Mitra nagyszerűen indította Antalt, aki a tizenhatos sarkánál kicselezte ellenfelét, majd gyönyörű gólt lőtt az alsó sarokba. Nem tartott sokáig az SZFC öröme, a 23. percben ellentámadásba lendültek a hazaiak, centerezni akart a brassói játékos, de lefordult a labda a lábáról és beakadt a hálóba. A félidő végét megnyomták ugyan az udvarhelyiek, a lehetőségeik kimaradtak, így 1-1 után fordultak a csapatok.

Sőt, a második félidő sem hozott változást, „meglepően jól játszik a Kids, ahhoz képest, amit mutattak az ősszel, az udvarhelyi 7–1-es meccsen” – írták a csapat szöveges közvetítésében. Újra pályára lépett a múltheti meccsről hiányzó Savin Cătălin, de ő sem tudott változást hozni, 1-1 lett a végeredmény.

Egy fordulóval az alapszakasz vége előtt továbbra is vezeti az harmadosztályú bajnokság 5-ös csoportját az udvarhelyi együttes két ponttal megelőzve az FC Pucioasát. Az utolsó meccsüket az alapszakaszban itthon, a sétatéri stadionban játsszák pénteken, március 25-én.

Sportágat váltunk, hisz szombaton a másodosztályú kézilabdabajnokságban az ötödik helyen álló Pitești otthonában kellett vizsgáznia immár Komporály Attila nélkül

a Székelyudvarhelyi Városi Sportklubnak,

a csapatkaptány a Segesvár elleni emlékezetes meccs áldozata, egy bedobott hetes után rogyott össze a padlón.

Nem lesz gond, érzékeltették Sipos Lóránt tanítványai már az első percekben, amikor 6-2-re elléptek. Ekkor felkapaszkodtak a hazaiak, de ahogy ez sikerült nekik, az udvarhelyi átlövők, Tăuțen és Ferenczi megrázták magukat és ismét 4 gól volt a különbség a két csapat között. És ebből a mérkőzés hátralévő részében csak több és több lett: a félidőre hat gól volt a különbség, 12-18-ra vezetett a VSK, majd 23-36-ra győztek, kérdést sem hagyva afelől, hogy ki volt jobb ezen a napon. A csapat legeredményesebb játékosa Csibi Hunor volt, aki hét gólt termelt, Tófalvi, Hadnagy és Ferenczi 4-4, Tăuțean, Palatka, Katona 3-3, Fekete, a debütáló Csíki Botond 2-2, Jére 1 alkalommal volt eredményes.

A rájátszás táblázatán az is jól mutat, hogy az udvarhelyiek dobták a legtöbb gólt, és kapták a legkevesebbet, de ha ez nem lenne elég, 7 forduló után, a visszavágók előtt, az első helyet foglalja el rajta a VSK. Az udvarhelyieket Resica követi ugyanúgy 15 összegyűjtött ponttal, de rosszabb gólkülönbséggel, és Fogaras a harmadik, 13 ponttal.

A következő fordulóban ismét a csarnokban remélhetünk valami különlegeset, bár ez valószínűleg, kevesebb áldozattal és izgalommal jár, hiszen az utolsó helyen álló Galac lesz az ellenfél március 22-én, kedden 18 órától. A fiúkénál sokkal nehezebb dolguk volt a lányoknak,

a Hargita Kézilabda Klubnak,

akik ligautolsóként a bajnokságot vezető, és a feljutásért harcoló Târgu Jiu ellen küzdöttek vasárnap. Hiába szerezték meg a vezetést Györgypál Zsanett góljával, tudni lehetett, hogy nem a győzelem megszerzése a cél Mester Zsolt csapatának, hanem hogy minél nagyobb meccsre kényszerítse az utolsó 12 mérkőzését megnyerő hazai csapatot.

Ez egy darabig sikerült is, bátran kapaszkodtak Miklós Flóráék a félidő közepéig, 8-6-ra vezetett ekkor Târgu Jiu, akik produkáltak egy 6-0-ás sorozatot, és innen mér nem volt visszaút, a félidő végére már 11 góllal, 19-8-ra vezettek a a hazaiak. A különbség a végső sípszóig 20 gólosra duzzadt, 37-17-re nyert a bajnokság éllovasa, így már csak szépségtapasz volt, hogy a hajrában mi voltunk valamennyivel jobbak, és dobtuk a meccs utolsó góljait Márton Kinga és Miklós Flóra révén. Előbbi 3, utóbbi 7 gólt dobott a találkozón, rajtuk kívül csak Miklós Enikő volt eredményes 5, és Györgypál Zsanett 2 alkalommal.

A tabellán nem történt változás, pont nélkül sereghajtó a Hargita Kézilabda Klub, amely a következő fordulóban Râmnicu Vâlceával játszik hazai környezetben, a Román Kézilabda Szövetség előzetes menetrendje szerint vasárnap, március 27-én.

Vasárnap délutánra már csak egy sportesemény maradt hátra, mégpedig a legfontosabb, a

Futsal Klub Székelyudvarhely

Galacra utazott, ahol a Román Kupa négyesdöntőjét rendezték. Nagyon sűrű program és több hiányzó nehezíti az FK dolgát. Balázsi Ciorăști elleni sérülésévével esett ki, Kerestély, miután az U19-es román válogatott csapatkapitányaként együttesével 4-0-ra verte Szlovákiát és kijutott a korosztályos Európa-bajnokságra, még nem volt használható a házigazda Galac elleni elődöntőben.

A mérkőzésen a bajnokság második helyét megszerző galaciak voltak fölényben, akadt is dolga Grigorașnak, de jól állta a sarat az udvarhelyiek kapusa, egészen a 16. percig, amikor Araujo a balszélen megindulva lőtte ki a rövid alsó sarkot.

Az első félidő nem is hozott több gólt, a másodikban pedig az FK hősiesen küzdött az egyenlítésért, de a félidő közepén ismét Galac lőtt gólt dos Santos révén, majd kicsivel később Ignat fejjel volt eredményes. Innen már nem volt visszaút, hiába cserélte le Jakab Zoltán edző a csapat kapusát mezőnyjátékosra, egy figyelmetlenség miatt jött a következő galaci gól. Bálint Andor révén ugyan még szépített egyszer az FK, a galaciak erre is válaszolva, 5-1 arányban húzták be az elődöntőt és jutottak be a hétfői döntőbe, ahol a Dévai Autobergamo, az idei bajnokság alapszakaszának győztese lesz az ellenfelük.

A kupából ugyan kiesett az FK, a héten elkezdődik a bajnokság rájátszása, amelynek első körében a Luceafărul Buzău ellen játszanak, elsőként idegenben március 23-án, szerdán 18 óra 30 perctől, majd itthon, március 27-én, vasárnap.