Bajban van a céged?

Egyenként 2000 eurós támogatást nyújt a kormány a mikrovállalkozásoknak, amelyek a beszállítókkal szembeni tartozásaik törlesztésére, a bérleti díj, valamint a közműdíjak kifizetésére használhatják a pénzt – írja elő a kormány gazdaságfellendítési terve, amelyet szerda este ismertettek.

Ugyanakkor összesen 350 millió eurót különít el a kabinet a szálloda- és vendéglátóipari (HORECA) ágazatban, továbbá a turizmus, a szállítás és rendezvényszervezés terén tevékenykedő cégeknek szánt támogatásokra. Vállalkozásonként legtöbb 125 ezer euró igényelhető majd a tevékenység újraindítására.

A kis- és középvállalkozások 50 ezer és 200 ezer euró közötti támogatásban részesülhetnek, versenyképességük növelésére pedig további összegeket kaphatnak a Regionális Operatív Program keretében lehívható alapokból.

A kis- és középvállalkozások digitalizálására összesen 150 millió eurót tervez költeni a kormány, a Star-Tech Innovation nevű program keretében pedig mintegy 42 ezer euróval támogatják majd az innovatív vállalkozások indítását – írja az Agerpres.