Azt itt hagyom neked, mutatott a kapitányi karszalagra Szécsi

Fotó: GÁL ELŐD

Későn érkezek meg Szécsi Barna FK-nál töltött kilenc éve után játszandó búcsúmeccsére, abban bízva, hogy a mérkőzés végén kap egy vastapsot a csapatkapitány. Mint a félig telt csarnokban megtudom, a mérkőzést megelőzően búcsúztatták el Szécsit egy ajándékcsomaggal. „FK-s póló, borok, ilyesmik, de még meg sem tudtam nézni” – mondja a mérkőzés után Szécsi, amikor elkapom néhány szóra.

Egykori csapata, a magyarországi MVFC Berettóújfalu 2-1-re vezet érkezésemkor, de rögtön el is kapom Bálint Andor perceit – ő rúgta az első gólt is, mint később megtudom –, aki ámulatba ejti a közönséget. Kap egy ívelt indítást elől, szorosan magán a védővel, és a kirobbanó kapussal, de az átvétel és a lövőcsel után finoman visszahúzza a labdát, majd átejtve a védőt és a kapust egyenlít ki. Andor gólját a tribün mellett ünnepli, a közönséget tapsolja, a közönség őt. Egy percnek sem tűnik az eltelt idő, amikor lemásolja előző helyzetét, de ezúttal a felső lécre ejti labdát.

Ugyan a meccs a barátságos FK Kupa része – amelyen Udvarhely és Berettyóújfalu mellett a DEAC, és az Autobergamo Déva vesz részt – egyik csapat sem veszi félvállról, az udvarhelyiek minden energiájukat mozgósítva támadnak két legerősebb sorukkal, a berettyóújfalusiak sorra követik el a szabálytalanságokat. Szerencsére, senki nem sérül bele, de többször is földön maradnak az udvarhelyi játékosok, köztük a ma este bemutatkozó új igazolásuk, Iszlai Richárd. A csapat másik nyári érkezője, Küsmödi Tamás is először ölti fel hivatalos mérkőzésen az FK mezét. A magyar bajnokság második helyezett Berettyóújfalu csapatában a székelyudvarhelyi Gál István lép pályára, sőt, a 2-2-ős félidő után, a második játékrészben ő szerzi meg a vendégek vezető gólját.

A meccs hátralevő részében hiába támad mindent egy lapra feltéve az FK – még kapusát is mezőnyjátékosra cseréli, hogy legalább egy döntetlennel búcsúztassa az ekkor már lányával az ölében padon ülő csapatkapitányát – a pirosmezesek védelme betömörülve a kapu elé nagyon jól állja a sarat.

Így a lefújás pillanatában 2-3 áll az eredményjelzőn, de egy jó meccs után az udvarhelyi játékosok is jó hangulatban állnak oda a meccsvégi csapatfotóhoz. Miután a két csapat egy nagy-nagy csoportképet is készít, Szécsi elárulja, hogy érzelmes pillanatok voltak ezek számára, hiszen a pénteki, augusztus 5-ei, DEAC elleni találkozón már nem lép pályára.

Még viccelődnek vele kicsit a fiúk, miután Szécsi a padon fekvő karszalagra mutat, „azt itt hagyom neked”, mondja Kedei Barnának.

„Nem engeded el még néha?” – kérdezi Kedei nevetve Szécsi feleségétől. „Megszabadultál” – viccelődik vele Balázsi Attila nyújtás közben, én meg elindulok haza, és kifelé menet a csarnokból még a képek között észreveszem a 2013-14-es idénybeli FK-s csoportképet, rajta a kölyökarcú Szécsi Barnával. Köszönünk mindent, Szécsi!