Azt ígérik, Erdélyben is nézhetjük magyarul a vébét

Vasárnap, november 20-án 18 órától végre elrajtol a 22. labdarúgó világbajnokság Katarban a házigazda és Ecuador nyitómérkőzésével. A vébé mind a 64 összecsapása magyar nyelven kizárólag a közmédia felületein lesz látható: az M4 Sporton, az m4sport.hu oldalon és a csoportkör utolsó fordulójában párhuzamosan látható meccsek az M4 Sport+ csatornán.

Több szempontból lesz történelmi a világbajnokság – először rendezik egy arab országban és először rendezik év végén –, azért is, mert ez az első labdarúgó-világbajnokság, amelyet a közmédia a határon túl is elérhetővé tesz a kábeltévés előfizetőknek – ígérik közleményükben. Elmondásuk szerint hosszas tárgyalások után sikerült arra a megállapodásra jutni, miszerint nem csak Erdélyben, Felvidéken is követhető lesz a torna.

A nyitónap után a csoportmérkőzéseket négy idősávban rendezik: román idő szerint a nap első mérkőzését déli 12 órakor, ezt követően két délutáni találkozót 15 és 18 órától, majd az esti találkozókat 20 órától. Minden találkozó előtt 45 perccel felvezető stúdióműsor kezdődik az M4 Sporton. Továbbá mindennap összefoglalókkal kezdhetik és zárhatják a napot a nézők.