Azt hittük, megint a Szejke

Kedd, október 31-e reggel 9-re újabb tanácsülést tartott a székelyudvarhelyi önkormányzati testület, ezúttal online, és – várakozásainkkal szemben – már nem a Szejke-ügyet tárgyalták. 

A szerző felvétele

Az utóbbi hetekben olyan sűrün jártunk a tanácsülésekre a Szejkei kanalizálás kérdésének megoldása kapcsán, hogy egyre otthonosabbnak tűnik a városháza. A hétfői tanácsülés-meghívó láttán azt hittük, hogy tesz még egy utolsó utáni próbálkozást a polgármester a költségvetés kiigazítására, de a dokumentumokat megnyitva nem azt az iratszámot láttuk, amit már ha álmunkból felvernek is kívülről tudunk. 

Az azonnali ülés témája az Eötvös József Szakközépiskola bentlakása volt, jobban mondva annak hőszigetelése. Október 31-e az utolsó dátum az éves költségvetés módosítására, ezért az Eötvös hétfőn, október 30-án gyorsan még előállt azzal a kéréssel, hogy vegyék fel a beruházási listára a projektet, és az energetikai tanulmány elindítására szükséges 9.000 lejt is rendeljék mellé. A beruházás az országos helyreállítási terv (PNRR) részeként valósulhatna meg – terjesztették elő az egyetlen napirendi pontot.

Úgy tűnik, nem csak mi számítunk folyton a Szejkére: Péter Balázs, a POL helyettes frakcióvezetője szólalt fel, hogy lenne egy hozzáfűznivalója, de még mielőtt megtudhattuk volna, mi az, vissza is vonta, “már frászom van, nehogy a Szejkét valahova sikerüljön becsempészni”, szabadkozott. 

Hamar megállapították, hogy van kvórum, de nincs köztünk Biró Ervin Lóránd ülésvezető, ezért megszavazzák Péter Balázst, ha már amúgy is ő beszélt addig. Majd megszavazták a napirendet is, és egyöntetűen átment az Eötvös kérelme is.