Azt hitted, megszabadultunk a téltől?

Az évszaknak megfelelő hőmérsékletre számíthatunk a következő két hétben, február 27. és március 12. között, csekély mennyiségű csapadékkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn kiadott előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban a sokéves átlagnak megfelelően 4 és 8 Celsius-fok között változik majd a nappali csúcsértékek átlaga, a minimumok mínusz 5 és 0 fok között alakulnak, március 1-je és 3-a között helyenként ennél is alacsonyabbak lehetnek. Csapadék a második héten várható, elszórtan és kis mennyiségben.

A hegyekben hideg lesz a következő két hétben, a nappali csúcsértékek átlaga mínusz 4 és plusz 2 fok között mozog majd, éjszaka mínusz 8, mínusz 4 fokig csökken a hőmérséklet, helyenként akár mínusz 10 fok is lehet. Csapadék inkább március 5-e után várható.

Székelyudvarhelyen és környékén a napsütéses napokon, keddtől csütörtökig 10 fok fölé kapaszkodik a nappali csúcshőmérséklet, hajnalban 1-3 fok körül marad. Péntektől beborul az ég és lehűl az idő pár fokkal, előbb esőre, majd havazásra lehet számítani a hétvégén.