Azonosították a férfit, aki a szekérhez kötve vonszolta kutyáját

A Hargita megyei rendőrség figyelmét állatkínzásra hívták fel.

Június 13-án este fél tíz környékén egy Facebook-bejegyzésben számoltak be az esetről: a képek Máréfalva kijáratánál készültek, és egy szekér volt látható rajtuk, ami után az ismeretlen gazda egy kutyát kötözött annak nyakától fogva.

Mivel a kutya sérüléseket szerzett, így bűncselekménynek minősül az ügy. Kezdetben nem tudták, ki volt a tettes, ismeretlen elkövető ellen indítottak eljárást, később azonosították a tettest: egy 62 éves máréfalvi férfit – olvasható a Hargita megyei rendőrség oldalán.

A Facebook-on közölt beszámoló szerint Szentegyháza felé, Máréfalva után kicsivel látták meg szombaton az arra járók a szekér után kötött kutyát, autóval megelőzték őket, és figyelmeztették a szekérben ülőket, hogy helytelenül cselekednek.

Mire visszaértek, az állat már nem állt a lábain, a szekér húzta maga után. A tulajdonos csak annyit felelt, hogy a kutyának „már mindegy”, és továbbhaladt a szekérrel, de közben sikerült lekapcsolniuk a láncot a szekérről, így megmentették a kutyát. Bár sok sérülést szenvedett, életben maradt, és a HopeLand vette gondozásba – adták hírül.