Azonnal mehetsz oltatni Hargita megyében

Az elmúlt hét folyamán arra lettünk figyelmesek, hogy fokozatosan elapadtak a várólisták és azonnal kérhető időpontok vannak a legtöbb Hargita megyei oltóközpontban.

A vaccin.live portálon – mely az oltáskampány hivatalos platformjáról veszi át az adatokat – látható, hogy a várólistákon alig vannak néhányan, és többnyire százas vagy ezres nagyságrendben elérhetőek az üres időpontok. Egyetlen látványos kivétel a szentegyházi oltóközpont, ahol nincsen üres hely és 184-en voltak a várólistán pénteken délelőtt 10.40-kor. Itt a várakozási időt 9 napra becsülik, az összes többi helyen 0 napot mutat a portál.

Nem tudsz online programálni?

Mutatjuk lépésről lépésre ebben a cikkben, hogyan is kell, de azt ígérték Bukarestből, hogy az oltóközpontoknál személyesen is fel lehet majd iratkozni.

Nem volt azonnal elérhető hely még a maroshévízi központban és a székelyudvarhelyi moziban (Pfizer), de itt is egyszámjegyű a várólista létszáma. A város másik, AstraZenecás oltóközpontjában, a bethlenfalvi kultúrotthonban szinte ezer foglalható hely volt, várólistán ketten voltak az említett időpontban, amikor néztük.

A városhoz legközelebbi Pfizer-központok a korondi kultúrotthon és Székelykeresztúron a Sóskút utcai gyermekotthon épülete, mindkét helyen százas nagyságrendű az elérhető helyek száma és az ötöt sem érte el a várólista létszáma.

A rendszer összesen 6.418 üres helyet és 209 várakozó személyt számlált a megyében, az oltókapacitás elérheti a kétezret naponta.

Kiemelt kép: Ilyés Zalán