Riválisával találkozott a kupában a VSK

Fotó: a VSK Facebook-oldala

Segesvárra utazott a Székelyudvarhelyi VSK, ahol a román felnőtt férfi kézilabda kupa első fordulójában az utóbbi évek nagy riválisával, a helyi Városi Sportklubbal mérkőzött meg. Adott némi optimizmusra okot, hogy Sipos Lóránt edző újra számíthatott két tapasztalt játékosára: Ferenczi Botondra, és Komporály Attilára.

A két rutinos kézilabdázó játéka meg is érződött az udvarhelyiek kezdésén, akik egy góllal folyamatosan lépéselőnyben voltak, és első nyolc góljukból a két visszatérő öt találatot is jegyzett, amikor Katona Tamás kettőre növelte a különbséget, és 7-9-re ellépett a vendég együttes. Húsz perc után azonban fáradni látszott a VSK, hiába Tauțean Angelo góljai, a hazaiak előbb visszakapaszkodtak, majd a félidő végére 16-13-ra alakították az állást.

A második játékrész is hazai góllal kezdődött, és az udvarhelyiek ugyan a félidő közepén még egyszer fel tudtak kapaszkodni két gólra, Segesvár magabiztosan tartotta előnyét és végül négy góllal, 31-27 arányban nyertek és jutottak tovább a következő fordulóba.

A kupából ezzel búcsúzó udvarhelyiek legeredményesebb játékosa Komporály volt 8 góllal, Tauțean 6, Kónya és Ferenczi 4-4, Jére és Katona 2-2, Hadnagy 1 gólt lőtt.

A kupából való kiesés után a csapat a másodosztályos bajnokság felsőházi rájátszásával folytatja, amelyben jelen pillanatban az ötödik helyen állnak. A 4. fordulóban a csapat a tabella második helyén álló Resicabányai VSK-t fogadja a városi sportcsarnokban szombaton, február 9-én 17 órától, győzelem esetén egy helyet javíthatnak, és a negyedik pozícióba kapaszkodhatnak fel.

Â