Az utakat ellepte, az áramot elvette a nagy havazás (frissítve)

A megye útjain nem tudnak sem fennakadásról, sem balesetekről a hatóságok, amit a szerda reggeli havazás okozott volna, viszont áram nélkül maradt több település is Udvarhelyszéken.

Alsóboldogfalva, Újszékely, Sárd, Újlak, Székelyszenterzsébet, Székelyandrásfalva, Kissolymos, Nagysolymos, Vidakút 1585 fogyasztójánál van áramszünet reggel óta, a szolgáltató azon dolgozik, hogy mihamarabb visszaadják – jelentette a katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU Harghita).

Frissítés (13:30 órakor): a meghibásodást elhárították, minden fogyasztónak újra van áramszolgáltatása az ISU közlése szerint.

A magasabban fekvő országutakat (Bucsin, Hargita, Pongrác-tető, Gyimesi hágó) ellepte a hó, de téli körülmények között járhatóak, a gépek úton vannak és dolgoznak, tudtuk meg Cătălin Romanescutól, a megyén áthaladó országutak igazgatójától.

Józsa Lehel pillanatképe a szerda reggeli útviszonyokról a Libánon. Forrás: Facebook, Udvarhelyszéki Közlekedési Info csoport

A megyei tanácshoz nem érkeztek bejelentések a diszpécserszolgálathoz, a hókotrók láthatóan mozgásban vannak (itt az interaktív térkép). A lakossági bejelentéseket egyébként a 0266-207774-es számon vagy a telikarbantartas@hargitamegye.ro emailcímen fogadják.

Ahogy az ISU, az állami rendőrség szóvivője sem tudott forgalmi dugóról, komolyabb elakadásról vagy balesetről a megye területén.

Bármilyen információd, képed, videód van az aktuális helyzetről, főleg, ha nem úgy van, ahogy a hatóságiak mondják, jelezd nekünk Facebook-on vagy emailben: szerkesztoseg@uh.ro.