Az USA egész területén érvényes a melegházasság

A Fehér Ház Facebook-oldala

Joe Biden amerikai elnök kedden, december 13-án aláírta az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt a Fehér Ház előtt, ehhez a Kongresszus alsóháza múlt pénteken adott végső hozzájárulást több hónapos elhúzódó vita után – számol be az MTI hírügynökség.

A Tisztelet a házasságnak elnevezésű törvény alapján az Egyesült Államok összes tagállamának el kell ismernie azokat a házasságokat, amelyeket legálisan kötöttek egy másik tagállamban. A jogszabály szövege nemcsak az azonos neműek közötti, hanem az eltérő bőrszínűek és nemzetiségűek között kötött házasságok védelméről is szól.

A Fehér Ház kertjében tartott aláírási ceremónián az elnök úgy fogalmazott, hogy „ez a törvény és a szeretet, amelyet védelmez, csapást mér a gyűlölet minden formájára”. Az ünnepségen részt vett Kamala Harris alelnök és férje, valamint számos ismert melegjogi aktivista, illetve homoszexualitását nyíltan vállaló közszereplő, és meghívást kapott a tulajdonosa annak a Colorado Springs-i LMBTQ éjszakai szórakozóhelynek, ahol novemberben egy férfi öt embert megölt és kettőt megsebesített.