Az ünnepekre is rácsok mögött marad a csíki késelő

Meghosszabbította a csíki késelő előzetes letartóztatását a Hargita megyei törvényszék az ügyészség kérésére.

A november 4-én letartóztatott csíkkozmási férfi ellen december 4-étől újabb 30 nap szabadságvesztést rendeltek el, 2022. január 2-áig. A november 29-én meghozott döntés jogerős maradt a vádlott fellebbezése után, melyet hétfőn alaptalannak ítélt meg a marosvásárhelyi ítélőtábla.

A letartóztatás meghosszabbítását a törvényszék három nappal azután tárgyalta, hogy a késelés áldozata, egy 22 éves gyimesközéploki nő elhunyt a csíkszeredai kórházban, az erre vonatkozó kérelmet azonban már korábban, 24-én iktatta az ügyészség.

A 33 éves elkövetőt, az áldozat élettársát már a tett napján, november 4-én előzetes letartóztatásba helyezték, de csakis miután rátaláltak a hatóságok, ugyanis a tett helyszínét elhagyta. A fiatal nőt négy mellkasi késszúrással szállították a csíkszeredai kórházba, állapota már akkor válságos volt. A halál november 26-án hajnali 4.30-kor következett be az intenzív osztályon, közölte portálunkkak Konrád Judith kórházmenedzser.

A Hargita megyei ügyészség szóvivője, Gîlcescu Dan megkeresésünkre elmondta: az ilyen esetekben rendszerint gyilkossági kísérletről emberölésre változik a vád, amint bekövetkezik az áldozat halála és a boncolásból kiderül, hogy azt erőszakos cselekmény okozta.