Az udvarhelyi tűzoltók is segítettek a vásárhelyi raktártűznél

Fotó: VICTOR URSACHE/Muresul nostru Facebook-csoport

Tűz ütött ki egy elektromos berendezések, autók és műtrágya tárolására használt marosvásárhelyi raktárépületnél vasárnap, január 29-én 13 óra körül – számol be az Agerpres a Maros megyei Horea katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatására hivatkozva.

Eszerint az Egyesülés (Unirii) negyedben egy Maros (Mureşului) utcai raktárépületnél csaptak fel a lángok, amelyek két épületre terjedtek ki, eloltásukban a szomszédos megyékből érkező tűzoltó egységek is segítettek.

Fotó: orademedias.ro

A lakosságnak figyelmeztető üzenetet küldtek a RO-ALERT rendszeren,  kerüljék a környéket, és hagyják szabadon az utakat az oltásban résztvevő egységeknek.

A katasztrófavédelmisek tájékoztatása alapján a helyi készenléti erők hét tűzoltó autóval, egy létrás kocsival, egy műszaki mentésre alkalmas járművel és két rohammentős egységgel vonultak ki a helyszínre, míg érkezett egy-egy tűzoltó egység a Kolozs, a Szeben, a Beszterce-Naszód és a Hargita megyei katasztrófavédelemtől is. Összesen hetven tűzoltó 18 járművel vett részt az oltásban, köztük egy udvarhelyi egység is, derül ki a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) WhatsAppon küldött közleményéből.

Képernyőfotó a Esti din Targa Mures daca Facebook-csoportban közzétett videóból

Az oltást követően arról tájékoztatnak a hatóságok, hogy 1.500 négyzetméteres felületen pusztítottak a lángok a Maros utcai raktárépületnél, ahol vasárnap délután már a parázsló gócok felkutatása és oltása zajlott. Közben kihordták a csarnokokból az ott tárolt anyagok egy részét, egyebek mellett 15 tonna NPK műtrágyát – írja az Agerpres, ugyanakkor a Esti din Târgu Mures dacă Facebook-csoportban közzétett videókon látható, hogy a kár is jelentős.