Az udvarhelyi rendszerváltás, okostelefonon

1989 székelyudvarhelyi eseményeire emlékezik a polgármesteri hivatal és a Haáz Rezső Múzeum: egy kiterjesztett valósággal ötvözött fényképalbum megnyitóra várják az érdeklődőket.

A Harminc éve szabadON című tárlat célja, hogy a közös emlékeket a fiatalok nyelvén továbbítsa, és úgy tudjon megemlékezni a rendszerváltásról, hogy azt ne csak a történelemkönyvekből ismerjék meg az ifjabbak.

Balázs Ferenc és Szabó Károly ismertebb képei mellett Dávid Sándor eddig nyilvánosságra nem hozott képei is helyet kaptak a megnyitón, valamint Szabó Attila dokumentumfilmestől láthatunk részleteket, a történelmi összefoglalót pedig dr. Gidó Csaba helytörténész írta.

Olyan fényképalbummal tisztelegnek a 30 éves évforduló alkalmából, amelyen a fényképek egy mobiltelefonos applikáció segítségével megelevenítik az 1989-es rendszerváltást. Az applikáció segítségével, telefonunk kameráját a kiadványra irányítva, megelevenednek a statikus tartalmak, és megnyílnak a képekhez társított videók és hanganyagok, vagy lapozhatjuk a székelyudvarhelyi Szabadság első lapszámát – írják a szervezők a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

A kiállítást december 20-án, pénteken 16 órától nyitják meg a városháza belső udvarán.