Az RMDSZ fizeti az MPP alkalmazottait?

Több MPP-közeli forrás is megerősítette az Átlátszó Erdélynek, hogy Mezei János irodájában RMDSZ-es munkatársak ülnek. Hogy lesz ebből egyesülés a Néppárttal?
archív felvétel

Nem csak két parlamenti képviselői, hanem bőrüléses helyekkel és alkalmazotti fizetésekkel is megkínálta az RMDSZ az MPP-t. A 2016-2020-ra érvényes megállapodásnak lehetnek nem ismert részletei a nyilvánosság számára – állítja az Átlátszó Erdély csütörtökön megjelent tényfeltáró anyagában.

A portálnak mintegy hat MPP-politikus megerősítette, hogy a politikai mellett anyagi előnyökhöz is juttatta az RMDSZ a polgári pártot az aktuális választási ciklusra kötött megállapodás értelmében.

Olyan szaftos visszásságok alakultak így ki, hogy a források szerint Mezei János MPP-elnök irodájában jelenleg RMDSZ-es alkalmazottak dolgoznak, a Szövetség 8 minimálbért fizet havonta az MPP-s munkatársaknak, és a polgáriak új ügyvezető elnöke, Sorbán Attila Örs állítólag egy B XX HUF jelzésű, bőrüléses Dacia Logannal furikázik a nagy tesó jóvoltából, miközben Facebook-oldalán egy olyan jópofa Kós Károly-idézet szerepel, hogy „Az ember kötelessége, hogy népét szolgálja. Aki ez alól kihúzza magát, az népe árulója”.

Mezei János tagad és cáfol, ám kijelentéseit nem támasztja alá dokumentumokkal, hanem az előző elnökre, Biró Zsoltra keni. Az egész ügy pikantériája, hogy az EMNP és az MPP novemberben jelentette be szövetségre lépési, majd egyesülési szándékát. A Maszol hírportál tájékoztatása szerint a fúzió folyamatát a január 18-án Csíkszeredában tartott közös kongresszuson indítanák el.

Ha tudni szeretnéd, ezen kívül még mennyi pénzzel támogatja az RMDSZ az MPP-t, és mi ebben a bibi, a teljes cikket itt olvashatod.